BIBLIOTECA Scolii Gimnaziale nr.1 Theodor Bucurescu

"Biblioteca este templul învăţăturii, iar învăţătura a eliberat mai mulţi oameni decât toate războaiele din istorie." - Carl Thomas Rowan

Biblioteca Școlii gimnaziale nr.1, Theodor Bucurescu este una foarte apreciată de cititori datorită numărului mare de volume interesante. Ori de câte ori a fost posibil, școala a îmbogățit considerabil numărul de volume pregătite în rafturi pentru elevi și nu numai. Biblioteca ce funcționează în cadrul acestei școli, în clădirea ciclului gimnazial, este parte integrantă a procesului de instruire, formare și educare. Pe lângă beletristica recomandată de programa școlară, deține colecții de documente, cărți și materiale audio-vizuale care, prin structura lor tematică satisfac variate cerințe.

Recent renovată, bibioteca beneficiază mai nou de o sală de lectură amenajată modern, loc în care pot rămâne pentru câteva ore pasionații de lectură, intr-un cadru recreativ,liniștit, propice cititului. Sala mai este folosită, în cadrul Școlii gimnaziale nr.1 ca locație pentru activități educative și culturale. Astfel, aici își desfășoară activitatea elevii care participă la clubul de lectură coordonat de dascălii de limba și literatura română, club numit sugestiv, “Cărțile copilăriei”.

În sala de lectură a acestei biblioteci a loc diverse activități. Dotată conform standardelor europene, această bibliotecă își are porțile deschise pentru iubitorii de lectură din întregul oraș, nu numai pentru elevi. Așa că, cei care doresc, sunt așteptați să îi calce pragul pentru a se îmbogăți spiritual cu o lectură de calitate!